Workshop zonnepanelen voor VvE’s

Regelmatig krijgen we van inwoners uit Veendam en Wildervank de vraag: “Waar moet ik eigenlijk op letten als ik zonnepanelen aanschaf op het dak van mijn woning”. In de meeste gevallen is deze vraag vrij eenvoudig te beantwoorden en kunnen wij verder helpen met het offertetraject.

Echter wanneer wij dezelfde vraag krijgen van een appartement eigenaar, blijkt deze vraag in de praktijk toch niet zo eenvoudig te beantwoorden. We begrijpen goed dat VvE-leden zelf graag actie ondernemen, echter loopt een nadere verkenning van de mogelijkheden vaak stuk op vragen zoals:

  • Waar mogen mijn zonnepanelen liggen?
  • Wat als ik geen toestemming van het bestuur krijg?
  • Kan ik de btw terugvragen?
  • Wat als ik wil verhuizen of mijn appartement leeg staat?

Om al deze vragen te beantwoorden organiseren we de workshop “Workshop zonnepanelen voor VvE’s”. De workshop vindt plaats op 12 februari 2015 en is bedoeld voor de bestuurder van lokale VvE’s uit Veendam en Wildervank.

De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door onze projectpartner LENS B.V.. Zij hebben speciaal voor VvE’s een systeem ontwikkeld met de naam “Herman de Zonnestroomverdeler”.

Wat kan Herman voor u doen?

Met het systeem van “Herman” verdeelt de zonnestroom van één groot dak met zonnepanelen over de aangesloten woningen in het appartementencomplex. Hierdoor krijgen de bewoners de hoogst mogelijke vergoeding voor de stroom die ze terugleveren aan het net. Zo verdient u samen het systeem sneller terug dan bij alternatieve systemen.

Bijkomende voordelen van Herman zijn dat u hetzelfde BTW-voordeel als eigenaren van kleine, individuele zonnesystemen heeft (wel BTW terug bij aanschaf, geen BTW afdragen over opbrengst) én dat alle bewoners gewoon bij hun eigen energieleverancier kunnen blijven. Overstappen naar onze partner Eneco is niet verplicht, maar wellicht voor u wél aantrekkelijker. Tenslotte biedt het systeem maximale flexibiliteit, zodat er bij wisselende eigenaren of leegstand optimaal gebruik kan worden gemaakt van de opgewekte stroom.

Specifieke situaties

Naast een algemene presentatie kunt u samen met een medewerker van  LENS B.V. en een vrijwilliger van VEENStroom naar uw eigen specifieke situatie kijken, zodat u op de volgende (algemene) ledenvergadering van uw VvE goed beslagen ten ijs komt. De workshop en de individuele sessie van LENS B.V. zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. Koffie, thee en de borrel na afloop nemen wij voor onze rekening.

Waar kan het bestuur zich aanmelden?

Wilt u deze avond bijwonen? Meld u dan aan vóór 7 januari 2015 door een mail te sturen naar info@veenstroom.nl.

Er kunnen geen reacties worden geplaatst.