Gas en elektriciteit met coöperatie voordeel

Op maandag 3 juni 2013 werd op het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam het contract getekend waarin Eneco en onze coöperatie afspreken de komende twee jaar samen te zullen werken op het gebied van duurzame energieontwikkelingen. Tevens maakt dit contract de levering van duurzaam gas en elektriciteit met coöperatie voordeel mogelijk voor klanten in de regio Zuidoost Groningen.

De levering zal van start gaan in het gebied waar op dit moment de meeste vrijwilligers actief zijn binnen de coöperatie en dat is het VEENstroom gebied (Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, de Pekela’s en Veendam). De andere twee afdelingen van de coöperatie OLDAMBTstroom en WESTERWOLDstroom zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers uit deze gebieden om ook daar energie te steken in het verduurzamen en economisch sterker maken van het gebied.

Vanaf 1 juli 2013 kunt u zich aanmelden als klant van Eneco door op deze link te klikken. U kunt kiezen voor een variabel tarief of voor een vast tarief voor 1 jaar. Wanneer u kiest voor een variabel tarief dan krijgt u een coöperatie korting van €50,00 per jaar en kiest u voor een 1 jarig vast contract dan krijgt u een korting van €75,00 per jaar. Om van deze korting gebruik te kunnen maken moet u lid zijn/worden van de Coöperatie Duurzame Energie Veenkoloniën. Het lidmaatschap bedraagt €10,00 per jaar.

Naast dit directe financiële voordeel voor klanten is er ook nog een extra voordeel voor de coöperatie. De coöperatie krijgt namelijk een vergoeding voor iedere nieuwe klant. En doordat leden van een coöperatie altijd zelf eigenaar zijn van de coöperatie profiteren zij hier uiteindelijk ook van mee. De inkomsten van de coöperatie worden namelijk weer gebruikt voor duurzame projecten en initiatieven in ons gebied. Voor de uitvoering van deze projecten werkt de coöperatie samen met lokale/regionale ondernemers.
Ook Eneco zal waar mogelijk haar steentje bijdragen bij het opstarten van projecten. Met de kennis en expertise die zij inmiddels hebben opgedaan in tal van duurzame projecten kunnen zij de coöperatie uitstekend met raad en daad bijstaan.

Er kunnen geen reacties worden geplaatst.